Festlokal » Festlokal till bröllop

Festlokal till bröllop

Om du är ute efter en festlokal till ditt bröllop kan det vara bra att känna till vissa saker.

Hur stor lokal

När ni hittat en lämplig festlokal för er bröllopsfest är det första ni måste ha koll på hur många personer som kommer på festen. Är det en stor fest med många gäster faller vanligtvis en antal lokaler bort. Utöver storleken är det viktigt att ni känner att just den här festlokalen känns rätt. Ligger den bra till? Är det rätt miljö runt omkring?

Mat och dryck

På ett bröllop är det skönt att slippa fundera på maten därför kan det vara skönt att överlåta detta till stället ni skall vara på. När ni hyr er festlokal kan ni betala ett så kallat kuvertpris. I det priset ingår vanligtvis lokal, servering, mat och dryck. Valmöjligheterna ni har är till exempel andra dryckespaket, annan mat, längre öpetthållandetider etc.

Underhållning

Vill ni ha musik på er fest har ni tre val, liveband, DJ eller att spela själva. Ett liveband ger festen en helt annan känsla än om ljudet kommer från en musikanläggning medan en DJ ger mer variation på musiken som spelas.

Liveband
Det finns många duktiga lokala band som inte behöver kosta skortan, allt från ca 3000 kronor och uppåt.

DJ / Discjockey
Även här är ett bra alternativ att försöka få tag på en lokal DJ som har bra rykte. En DJ får ni betala ca 1500 kr och uppåt för.

Vad kostar det

Kuvertpriset för en bröllopsfest ligger på ca: 500 - 2500 kronor beroende på vilken mat och dryck som väljs samt var lokalen ligger. Det behöver inte nödvändigtvis vara dyrare att hyra festlokal i storstäder.

Läs mer
» Hyra festlokal
» Olika typer av lokaler